Lezing CRS: concert Russische volksmuziek

7 maart 2013 19:00

NL:

Op donderdag 7 maart laat het CRS u kennis maken met de Russische volksmuziek, tijdens een college annex concert van de Russische folkgroep ‘Zolotoj Plyos’. Zij gebruiken daartoe meer dan 30 verschillende instrumenten: o.a. bajan, chromatische en diatonische harmonica’s, balalaika, domra, gitaars, jaleika’s, klarinet, saxofoon, doedelzak, verschillende percussie instrumenten en Russische klokken. “Zolotoj Plyos” nam deel aan diverse festivals, TV-shows met wereldberoemde muzikanten en trad reeds op in België, Nederland, Rusland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en Portugal. Van 2000 tot 2010 hadden zij vijf concerttournees in de Verenigde Staten  waar zij o.a. in de beroemde “Kennedy Center for the Performing Arts” optraden. Daarenboven werken zij als muziekdocenten- koorleiders aan het grootste taalprogramma van de Universiteit in Middlebury (Vermont, VS).

Niet alleen een lezing over de geschiedenis van de Russische volksmuziek – u zult de muziek zelf ook kunnen horen en ervaren!

Deze lezing/concert vindt plaats op 07/03/2012 om 19u in de Justus Lipsiuszaal, lokaal 08.16, 8e verdieping, Letterenfaculteit, Blijde Inkomststraat 21, 3000 Leuven. Toegang gratis. Voertaal Nederlands.

Gelieve een seintje te geven als u van plan bent te komen.

По-русски:

В четверг 7-го марта ЦРИ ознакомит Вас с русской народной музыкой во время концерта-лекции фольклорной группы «Золотой Плёс».

Члены ансамбля играют на более чем 30-ти русских народных инструментах, таких как: баян, хроматические и диатонические гармошки, балалайка, домра, гитары, жалейки, кларнет, саксофон, волынка, шумовые ударные, русские колокола...

Ансамбль выступал с концертами в России, Бельгии, Голландии, Люксембуре, Германии, Франции, Португалии, Швейцарии, США. «Золотой Плёс» часто приглашают для участия в телевизионных и радиопрограммах в России, Бельгии, Голландии. В период с 2000 по 2010 год музыканты осуществили 5 гастрольных туров по США, включая концерт в знаменитом Центре Исполнительских Искусств им. Дж. Кеннеди. Участники группы «Золотой Плёс» руководят русским хором в крупнейшей программе изучения Русского языка в Миддлберийском Колледже (США).

Вас ожидает не только лекция об истории русской фольклорной музыки – Вам предоставится возможность услышать и насладиться музыкой!

Лекция-концерт состоится 07/03/2012 в зале Justus Lipsiuszaal, на 8-ом этаже филологического факультета, Blijde Inkomststraat 21, 3000 Leuven. Вход свободный. Язык мероприятия – нидерландский. Запишитесь, пожалуйста, предварительно.

Centrum voor Russische Studies / Центр российских исследований
KU Leuven
Blijde-Inkomststraat 13, 3000 Leuven, België
Openingsuren: maandag-vrijdag 13.30-18.00
Telefoon: +32 16 32 54 97
E-mail: maarten.horeman@arts.kuleuven.be
Volg ons op Facebook en Twitter.

http://binaryoptions2013.org make money with binary options